sobota, 9. december 2023
POIŠČI
Najdi nas na Facebooku

NOVICE  

torek, 8. december 2009 ob 00:00, ogledov: 2408

Predavanje dr. Mateja Ogrina: Živeti in ostati v Alpah

PLANINSKO DRUŠTVO GORNJI GRAD
ODSEK ZA VARSTVO GORSKE NARAVE

Spoštovani,


vabimo Vas, da se ob praznovanju mednarodnega dneva gora udeležite predavanja dr. Mateja Ogrina (Cipra Slovenija - društvo za varstvo Alp) z naslovom


"ŽIVETI IN OSTATI V ALPAH -

primeri dobrih praks trajnostnega razvoja",ki bo v PETEK, 11. decembra 2009 ob 19.00 uri

v Kulturnem domu v Gornjem Gradu.


Namen predavanja je pokazati možnosti trajnostnega razvoja v Alpah, ki temelji na trajnostni rabi lokalnih virov in znanja, ter promocija ideje Alpske konvencije in nekaterih mrež v Alpah.


Predstavljeni bodo nekateri tuji in domači primeri dobrih praks udejanjanja trajnostnega razvoja v alpskem svetu, predvsem s področij trajnostne rabe energije, prometa, zavarovanih območij, alpskih mrež in sodelovanja.

Na kratko bo predstavljeno delovanje organizacije CIPRA.


Predstavitev predavatelja:


Dr. Matej Ogrin je zaposlen na oddelku za geografijo na Filozofski fakulteti Univerze v Ljubljani, je tudi predsednik društva Cipra Slovenija, kjer se ukvarja s problemi trajnostnega razvoja alpskega sveta predvsem na področju trajnostnega prometa in razvoja, ki bi temeljil na lokalnih virih.


Predavanje organiziramo v skladu s sklepi in pobudami sprejetimi na javnem posvetu o Menini dne 17. decembra 2007, kjer smo med drugim zapisali, da je ena izmed možnosti razvoja lahko tudi razglasitev zavarovanega območja pri čemer je potrebno vso zainteresirano javnost ter lastnike zemljišč pravočasno vključiti v sodelovanje in upoštevati njihove interese.


Prosimo, če vabilo posredujete zainteresirani javnosti.   


Lep planinski pozdrav,

  


Lojze GLUK,

PD Gornji Grad - odsek za varstvo gorske naraveP.S. - predavanje je namenjeno širši javnosti, na predavanje še posebej vabimo predstavnike lokalnih skupnosti, upravnih enot in ostalih služb, ki se ukvarjajo z usmerjanjem razvoja prostora in varstvom okolja. Lepo vabljeni.

© PLANINSKA ZVEZA SLOVENIJE, 2023

Iskanje med novicami

Izprazni Iskanje
Prikaži vse zapise v arhivu
ZADNJE NOVICE
Planinska zveza Slovenije