petek, 31. marec 2023
POIŠČI
Najdi nas na Facebooku

NOVICE  

torek, 9. avgust 2011 ob 00:00, ogledov: 2711

ECOnnect ali Mreža življenja

Avtor: Zdenka Mihelič
Posredujemo vabilo na mednarodno konferenco "Mreže življenja - alpska biotska raznovrstnost potrebuje ekološko povezanost", ki bo od 26. do 28. septembra 2011 v Berchtesgadnu v Nemčiji.

Cilj ECONNECT-a je izboljšanje ekološke povezljivosti vzdolž Alpskega loka. Po treh letih dela je projekt sedaj sklenjen. V okviru projekta so razvili celovito metodologijo za ohranjanje in ovrednotenje alpskega ekološkega kontinuuma. Od leta 2008 si tako 16 partnerjev s podporo programa Evropske unije za območje Alp prizadeva za ohranjanje in obnovo kontinuuma, ki ga sestavljajo med seboj povezani habitati v alpski biosferi. Tako bi namreč lahko povečali prilagodljivost ekoloških procesov in v prihodnje omogočili ustrezno zagotavljanje storitev ekosistema glede na vse več pokrajin, ki jih je ustvaril in vanje posegal človek. Ustrezne dejavnosti se sedaj izvajajo na območju sedmih pilotnih regijah projekta.

Konferenca bo omogočila temeljit vpogled v vlogo neokrnjenega kontinuuma na območju Alp, razprava bo tekla o zakonitih in nezakonitih ovirah za vzpostavitev in povečanje ekološke povezanosti v Alpah, predstavljene pa bodo tudi rešitve, ki so nastale in se izvajale v okviru projekta ECONNECT.

Prvi dan konference bodo ob sodelovanju mednarodnih razpravljavcev obravnavali ekološko povezanost v Alpah in ustrezne socialno-ekonomske in politične posledice ter prednosti, ki so posledica ohranjanja, povečanja in obnavljanja povezanosti. Predstavljeni bodo rezultati projekta ECONNECT; razprava bo tekla o najpomembnejših priporočilih, ki bodo predstavljena na konferenci. Drugi dan konference bodo potekali številni pogovori in razprave o specifičnih rezultatih in metodah od vsealpske do lokalne ravni. Najpomembnejša točka konference pa bo prav gotovo predstavitev specifičnih izvedbenih ukrepov iz pilotnih regij projekta ECONNECT.
Zadnji dan konference bo organizirana ekskurzija v edinstveno alpsko gorsko pokrajino narodnega parka Berchtesgaden in pilotno regijo projekta ECONNECT, kjer se bodo udeleženci seznanili z lokalnimi izvedbenimi ukrepi in o njih razpravljali.

Posebno pozornost so organizatorji posvetili zagotavljanju številnih priložnosti za razpravo in izmenjavo izkušenj, da bi tako omogočili nastanek novih in krepitev obstoječih partnerstev, za obravnavo morebitnih prihodnjih projektov in za druženje kolegov in prijateljev.

Prenos programa

Za udeležbo na konferenci se prijavite tako, da izpolnite prijavnico

Na spletni strain http://www.econnectproject.eu/finalconference boste dobili informacije, kako pripotovati v Berchtesgaden.

Za nadaljnje informacije se obrnite na info@econnectproject.eu.

econnect_2011_logo_partnerji_809
© PLANINSKA ZVEZA SLOVENIJE, 2023

Iskanje med novicami

Izprazni Iskanje
Prikaži vse zapise v arhivu
ZADNJE NOVICE
Planinska zveza Slovenije