petek, 31. marec 2023
POIŠČI
Najdi nas na Facebooku

NOVICE  

sreda, 18. januar 2012 ob 00:00, ogledov: 2859

Očistimo Slovenijo za lepši svet!

Avtor: Zdenka Mihelič
Društvo Ekologi brez meja je 10. januarja napovedalo projekt Očistimo Slovenijo 2012. Projekt je zasnovan dvotirno. Prvi del projekta predstavlja čiščenje divjih odlagališč, drugi del projekta pa se osredotoča na čiščenje samo, ki bo potekalo 24. 3. 2012.

Prvi del letošnjega projekta Očistimo Slovenijo 2012 predstavlja čiščenje divjih odlagališč, drugi del projekta pa se osredotoča na čiščenje ulic, cest, okolic šol in vrtcev, stanovanjskih okolišev in sprehajalnih poti ter na čiščenje pohodniških poti - te bodo prav tako očiščene v okviru čistilne akcije 24. marca letos. Celoten projekt je prostovoljski in bo po mnenju organizatorjev vplival tudi na krepitev prostovoljstva pri nas ter kohezijo med organizacijami, ki delujejo na tem področju.

Cilj globalne akcije je od marca do septembra povezati 300 milijonov prostovoljcev v vsaj 100 državah sveta, ki bodo očistili na milijone ton smeti in pomagali ustvariti svetovni register divjih odlagališč. Trenutno priprave potekajo v 83 državah sveta, med drugim tudi v večini balkanskih držav.

V vseslovenski okoljski akciji so cilji organizatorjev v enem dnevu povezati več kot 10 % prebivalcev Slovenije, 1000 organizacij ter posodobiti register divjih odlagališč, predvsem pa želijo organizatorji, da bi projekt prispeval k večji ozaveščenosti pri ravnanju z odpadki. »Želimo, da ima projekt trajen učinek in da doseže prav vsakogar. Letos smo zato projekt gradili s poudarkom na ozaveščanju - pred samo akcijo pripravljamo 30 ozaveščevalnih dogodkov po vsej Slovenij, več natečajev, Slovenija bo postavljena tudi pred 14-dnevne ekoizzive, pripravljamo zanimivo nagradno igro, modno revijo, iskali bomo talentirane ekokomike. Organiziramo tudi dva strokovna dogodka, s 56 izobraževalnimi ustanovami pa že pripravljamo otroke in mladino, da do marca postanejo Ekoglavce,« je povedala Polonca Štritof, vodja komuniciranja pri projektu Očistimo Slovenijo 2012.

Vir: CNVOS 

Povezani novici:
- Zaključek akcije Očistimo slovenske gore 2011
- Očistimo Slovenijo 2012 za vedno z navodili za popis divjih odlagališč

© PLANINSKA ZVEZA SLOVENIJE, 2023

Iskanje med novicami

Izprazni Iskanje
Prikaži vse zapise v arhivu
ZADNJE NOVICE
Planinska zveza Slovenije