petek, 31. marec 2023
POIŠČI
Najdi nas na Facebooku

NOVICE  

ponedeljek, 30. januar 2012 ob 00:00, ogledov: 2920

Prispevki za Alpski teden 2012 - vabljeni!

Avtor: Zdenka Mihelič
Septembra se bodo na Alpskem tednu 2012 srečali predstavniki politike, znanosti in civilne družbe. Rok za oddajo strokovnih in kulturnih prispevkov se bo iztekel 15. februarja 2012.

Na katerih virih gradijo Alpe svojo prihodnost, ali so podnebne spremembe lahko priložnost, kaj bi bilo treba storiti, da bi tudi mladi imeli zagotovljeno perspektivo - vse to so vprašanja, na katera bo poskušal odgovoriti letošnji Alpski teden, katerega osrednja tema so "obnovljive Alpe".
 
CIPRA, ena od soprirediteljic, vabi zato vse organizacije, inštitucije in mreže k aktivnemu sodelovanju v razpravi na omenjeni prireditvi. Zaželene so predvsem ideje za predavanja in delavnice, ki naj bi pokazale, kako je mogoče Alpe ‚odkrivati na novo'. V središču Poschiava bo organiziran tudi razstavni sejem, namenjen predstavitvi projektov, pobud in organizacij. Dobrodošli so tudi predlogi za inovativne prireditve, ki bi potekale v okvirnem programu. 
 
Alpski teden 2012 bo potekal od 5. do 8. septembra 2012 v Poschiavu v Švici v okviru švicarskega predsedovanja Alpski konvenciji. Na Alpskem tednu bosta potekala tudi 50. seja Stalnega odbora Alpske konvencije in XII. Alpska konferenca, na kateri bodo alpski ministri in ministrice za okolje določili smernice za skupno alpsko politiko. Alpski teden je skupna prireditev velikih alpskih mrežnih organizacij in nevladnih organizacij. Organiziran bo v sodelovanju z Mednarodno komisijo za varstvo Alp (CIPRA), Omrežjem občin "Povezanost v Alpah", Mednarodnim znanstvenim odborom za raziskovanje Alp (ISCAR), Mrežo zavarovanih območij v Alpah (ALPARC) in Clubom Arc Alpin (CAA).
 
Razpis in več informacij o Alpskem tednu si preberite na: 

 

© PLANINSKA ZVEZA SLOVENIJE, 2023

Iskanje med novicami

Izprazni Iskanje
Prikaži vse zapise v arhivu
ZADNJE NOVICE
Planinska zveza Slovenije