torek, 27. oktober 2020
POIŠČI
Najdi nas na Facebooku

NOVICE  

ponedeljek, 5. marec 2012 ob 00:00, ogledov: 3466

Foto razstava PUŠČAVE Janeza Kramarja in predstavitev novega vodnika TNP in kulturna dediščina

Avtor: Zdenka Mihelič
Vabljeni na odprtje avtorske fotografske razstave Janeza Kramarja, MF FZS, PPSA, EFIAP, člana Foto kluba Jesenice in Foto kluba TNP in predstavitev vodnička Triglavski narodni park in kulturna dediščina, ki bo v Info središču TNP Triglavska roža na Bledu v sredo, 7. marca 2012, ob 19. uri.

TNP_knjiga_TNP_in_kulturna_dediscina2Odprtje fotografske razstave bo obogateno s predstavitvijo vodnička Triglavski narodni park in kulturna dediščina, ki je kot 214. številka izšel v zbirki Kulturni in naravni spomeniki Slovenije. Avtorica besedila Tea Lukan Klavžer je strokovna sodelavka v javnem zavodu Triglavski narodni park. Vsebino vodnička bo približala v besedi in s slikovnim gradivom. Tematiko nepremične kulturne dediščine v parku bo osvetlila tudi z bolj problemsko zasnovanega zornega kota.
O vodničku na naši spletni strani.

O avtorju fotografske razstave:

JANEZ KRAMAR se z razstavno dejavnostjo resneje ukvarja od leta 1994, ko se je vključil v Fotoklub Jesenice, kasneje pa še v Foto klub TNP. Fotografira vse, kar se mu zdi zanimivo in lepo, predvsem pa krajino, letala, naravo in detajle.
Tako se je doslej predstavil s cikli fotografij: Tu smo doma, Afriška obzorja, Kamen in peščenci, Vertikale, Drevesa, Krajine in obale, Letala in s ciklom portretov Srečanja. Doslej je sodeloval na 348 skupinskih razstavah, od tega na 223 mednarodnih razstavah v tujini, kjer je sodeloval na razstavah v 71 državah na vseh kontinentih sveta. Doma in v tujini je za svoja dela prejel številna priznanja in nagrade. V letih 2006 do 2008 se je uvrstil na seznam WHO IS WHO IN PHOTOGRAPHY, ki ga vodi ameriška fotografska zveza. Je mojster fotografije FZS, za uspehe na mednarodnem področju je od Ameriške fotografske zveze prejel naziv PPSA, od Mednarodne fotografske zveze FIAP, pa naziv EFIAP (Excellence FIAP). Samostojno se tokrat predstavlja osemindvajsetič.

Avtor o razstavi:

Puscave3_Kramar_marec2012PUŠČAVE Neskončno morje barvitega peska, ki ga vetrovi vedno znova raznašajo, preoblikujejo in ustvarjajo svojevrstno sožitje linij in senc.

Popolna tišina, razsežnosti prostora, brezkončna obzorja in naravnost neverjetne jutranje in večerne svetlobe in barve, so me v teh odmaknjenih kotičkih našega planeta močno prevzele, hkrati pa so ob tem tudi spoznanja o naši človeški majhnosti in minljivosti.

Iz teh srečanj s tovrstno naravo, je v desetih letih nastal ciklus fotografij posnetih v puščavah Namib, Kalahari in Etosha v Namibiji, pa tudi v puščavah Sinaja, v Jemnu in na obrobju Sahare v Maroku.
In nazadnje znaten del ciklusa iz Jordanije, natančneje puščave Wadi Rum, ki jo mnogi imenujejo »pinky desert« (rožnata puščava), znana po Lawrenceu Arabskemu in barvitosti peska med osamelci iz peščenca svojevrstnih oblik in barv.

Fotografije so skromen poizkus prikaza mojih občutkov in videnja teh predelov našega modrega planeta, kamor bi se rad vedno znova in znova vračal. Upam, da mi je to vsaj delno uspelo.

PUŠČAVE si lahko ogledate v Info središču TNP Triglavska roža na Bledu do 18. aprila 2012, ko jih bo zamenjalo odprtje fotografske razstave članov foto skupine Planinskega društva Tolmin.

Vljudno vabljeni!

Triglavski narodni park 

© PLANINSKA ZVEZA SLOVENIJE, 2020

Iskanje med novicami

Izprazni Iskanje
Prikaži vse zapise v arhivu
ZADNJE NOVICE
Planinska zveza Slovenije
Natura 2000

NAPAKA: ne najdem RSS datoteke...