petek, 31. marec 2023
POIŠČI
Najdi nas na Facebooku

NOVICE  

četrtek, 22. marec 2012 ob 00:00, ogledov: 3425

Očistimo Slovenijo 2012 - akcije PLANISKIH DRUŠTEV

Avtor: Zdenka Mihelič
V soboto, 24. marca 2012, se bo vseslovenski akciji Očistimo Slovenijo 2012 in svetovni akciji World CleanUp 2012 s svojo akcijo pridružilo veliko planinskih društev - objavljamo SEZNAM akcij. Vabljeni, da se jim pridružite tudi vi!

24. marca 2012 bo drugič v zgodovini Slovenije organizirana vseslovenska prostovoljska okoljska akcija. Prostovoljci že vse od akcije leta 2010, ko smo skupaj z združenimi močmi očistili Slovenijo v enem dnevu, zbirajo lokacije divjih odlagališč in jih vnašajo v digitalni register.

V soboto bo veliko planinskih društev/klubov organiziralo tudi čiščenje planinskih poti v okolici njihovega kraja, pa okolice planinskih koč ... ali pa se bodo pridružili drugim skupinam.

Lepo povabljeni, da se jim pridružite: AKCIJE PLANINSKIH DRUŠTEV.

Planinska društva/klubi, ki imate svoje akcije, a nam še niste uspeli sporočiti podatkov - lepo povabljeni, da nam pošljete podatke o svoji akciji na info@pzs.si (v zadevo vpišite Očistimo SLO 2012 - akcija PD) naslednje podatke:
- kdo organizira (PD .....),
- kontaktna oseba in tel,
- kaj boste čistili,
- zborno mesto in ura zbora udeležencev.

Poglavitni namen letošnje akcije »Očistimo Slovenijo 2012« ne bo zgolj čiščenje. Končni cilj projekta je, da tovrstne akcije v bodoče sploh ne bi bile potrebne in da bi se vsak začel zavedati in delovati, kot se planinci trudimo že vrsto let - vse smeti odnašamo z gora in s planin v dolino. Planinci namreč že 25 let izvajamo akcijo Odnesimo smeri s seboj v dolino in s tem stalno izkazujemo odgovoren odnos do narave.
Skupaj nam bo uspelo.

Vabljeni na akcije,

Planinska zveza Slovenije 
© PLANINSKA ZVEZA SLOVENIJE, 2023

Iskanje med novicami

Izprazni Iskanje
Prikaži vse zapise v arhivu
ZADNJE NOVICE
Planinska zveza Slovenije