petek, 31. marec 2023
POIŠČI
Najdi nas na Facebooku

NOVICE  

četrtek, 29. marec 2012 ob 00:00, ogledov: 3613

Predstavitev Interaktivnega vodnika za določanje lesnatih rastlin v TNP

Avtor: Zdenka Mihelič
Triglavski narodni park vabi na predstavitev interaktivnega vodnika za določanje dreves, grmov in lesnatih vzpenjavk na območju TNP, ki bo v ponedeljek, 2. aprila 2012, ob 13. uri, v Informacijskem središču TNP Triglavska roža na Bledu, Ljubljanska cesta 27.

Vodnik je brezplačen, preprost za uporabo in opremljen s številnimi fotografijami. Namenjen je obiskovalcem TNP kot pomoč pri spoznavanju lesnatih rastlin ter šolam oziroma učiteljem in učencem kot učni pripomoček pri pouku biologije in naravoslovja. Na voljo je na spletu in zgoščenki ter tudi na dlančnikih, pametnih telefonih in tabličnih računalnikih. Interaktivni vodnik za določanje lesnatih rastlin v TNP je nastal v evropskem projektu Interaktivna določevalna orodja za šole (SIIT) s sodelovanjem Oddelka za biologijo Univerze v Trstu (http://www.siit.eu/) in Triglavskega narodnega parka.

Aplikacija za pametne telefone in tablične računalnike, ki delujejo v operacijskem sistemu iOS (iPhone/iPad) je že na voljo na povezavi: http://dbiodbs.univ.trieste.it/carso/chiavi_pub35.

Več informacij
.

Vabljeni,

Triglavski narodni park 

© PLANINSKA ZVEZA SLOVENIJE, 2023

Iskanje med novicami

Izprazni Iskanje
Prikaži vse zapise v arhivu
ZADNJE NOVICE
Planinska zveza Slovenije