petek, 28. februar 2020
POIŠČI
Najdi nas na Facebooku

NOVICE  

sobota, 22. september 2012 ob 00:00, ogledov: 2196

Novo obdobje za program Območje Alp

Avtor: Zdenka Mihelič
Trenutno obdobje izvajanja Interregovega programa Območje Alp je tako rekoč končano. Interesenti z alpskega območja so zato vabljeni k oddaji svojih predlogov za naslednje obdobje, ki bo trajalo od 2014 do 2020.
Trenutno obdobje izvajanja Interregovega programa Območje Alp je tako rekoč končano. Interesenti z alpskega območja so zato vabljeni k oddaji svojih predlogov za naslednje obdobje, ki bo trajalo od 2014 do 2020.Sooblikovanje Interregovega programa za območje Alp bo potekalo še do novembra letos.

Kje so izzivi in potenciali za območje Alp? Na katerih področjih bo tudi v prihodnje nujno potrebno sodelovanje na evropski ravni? Ali območje Alp potrebuje makroregionalno strategijo EU? In kako lahko novi program za Območje Alp prispeva k prihodnjemu razvoju? O teh in številnih drugih vprašanjih bodo na podlagi dokumenta, ki so ga pripravili strokovnjaki, razpravljali različni akterji v vseh alpskih državah.
Dokument vsebuje analizo gonilnih sil, analizo prednosti, pomanjkljivosti, priložnosti in nevarnosti (SWOT) ter poglavje, ki vključuje strateško usmeritev na podlagi treh nadrejenih strateških ciljev, ti pa so: krepitev prožnosti območja Alp, prehod na zeleno gospodarstvo, kakor tudi povečanje vrednosti kulturne pestrosti in socialne solidarnosti. Poleg tega je bilo oblikovanih devet tematskih ciljev.
Interesenti z območja Alp so vabljeni k sodelovanju v dialogu, ki bo potekal od septembra do novembra na učnih delavnicah v petih alpskih državah.

Viri in več informacij na: www.alpine-space.eu/about-the-programme (en)

© PLANINSKA ZVEZA SLOVENIJE, 2020

Iskanje med novicami

Izprazni Iskanje
Prikaži vse zapise v arhivu
ZADNJE NOVICE
Planinska zveza Slovenije
Natura 2000