petek, 28. februar 2020
POIŠČI
Najdi nas na Facebooku

NOVICE  

torek, 9. oktober 2012 ob 00:00, ogledov: 2344

Prostovoljna naravovarstvena akcija na Pohorju

Avtor: Zdenka Mihelič
Zavod RS za varstvo narave, Občina Zreče in Občina Mislinja, Unior d.d. – Program turizem, vas vabijo na prostovoljno naravovarstveno akcijo čiščenja zaraščajočih travišč – planj na Pohorju v soboto, 13. oktobra 2012, z zbirališčem pred hotelom Planja na Rogli ob 8.30.
Predvidena naravovarstvena akcija je usmerjena na območja travišč - planj, ki predstavljajo življenjski prostor številnim rastlinskim in živalskim vrstam in imajo status območja NATURA 2000.

Zaraščanje negozdnih površin v osrednjem območju Pohorja, kjer je gozdnatost več kot devetdeset odstotna, je proces, ki oži pestrost naravnega okolja. Cilj naravovarstvene akcije je izboljšati kakovost in obseg travišč, izboljšati lastnosti življenjskega prostora vrstam ptic, omogočiti ekstenzivno kmetijsko pridelavo na območju in ohraniti podobo krajine, ki je prepoznana in zanimiva tudi za širšo javnost.

Naravovarstvena akcija bo potekala na lokaciji Ostruščice, kjer se bo odstranjevalo posekane smrečice in grmičevje. S seboj imejte primerno delovno opremo in obutev (pohodne čevlje, rokavice, lahko tudi velike sadjarske škarje) in dobro voljo, za prehrano in pijačo bo poskrbljeno. Akcija bo trajala predvidoma do 14. ure.

Prosimo vas, da svojo prisotnost na prostovoljni akciji potrdite na elektronski naslov jurij.dobnik@zrsvn.si ali na tel. št. 03/ 426 03 45, do srede, 10. oktobra. 2012

Vljudno vabljeni
Projektna skupina ALPA

Opozorilo za varnost pri delu: Organizator akcije ne odgovarja za tveganja, ki nastanejo kot rezultat delovne aktivnosti. Več o varnosti pri delu v gozdu lahko najdete na spletni povezavi: http://www.zgs.gov.si/fileadmin/zgs/main/img/PDF/zgibanke/Knjige/Varnost_zdravje.pdf.
© PLANINSKA ZVEZA SLOVENIJE, 2020

Iskanje med novicami

Izprazni Iskanje
Prikaži vse zapise v arhivu
ZADNJE NOVICE
Planinska zveza Slovenije
Natura 2000