sobota, 22. februar 2020
POIŠČI
Najdi nas na Facebooku

NOVICE  

sreda, 7. november 2012 ob 00:00, ogledov: 3770

Na Pohorju bomo odstranjevali zarast na mokriščih

Avtor: Zdenka Mihelič
Zavod RS za varstvo narave, Zavod za gozdove Slovenije in Gozdno gospodarstvo Maribor d.d., vas vabijo na prostovoljno naravovarstveno akcijo odstranjevanja zarasti na mokriščih na Pohorju v soboto, 10. novembra 2012. Zbirališče bo pred TC Interspar Slovenska Bistrica (izvoz AC Slovenska Bistrica - Jug) ob 8.30 uri, oz. ob 9.10 uri pri domu na Osankarici.
Predvidena  naravovarstvena  akcija  je  usmerjena  na  območja  mokrišč   -  barij.  Mokrišča  oz.  barja predstavljajo specifično življenjsko okolje, na katerega so vezane številne rastlinske in živalske vrste. Skrb za ohranjanje večnamenskih funkcij barij na območju je osnovno vodilo dolgoročnega procesa, ki temelji na vzdržnostni rabi naravnih virov.

Akcije v sklopu projekta WETMAN sledijo dokumentu Predlog načrta upravljanja s pilotnim območjem Pohorje. Z mreženjem deležnikov in aktivnosti se udejanja Vizija Pohorje 2030, ki ponuja usklajen razvoj celotnega Pohorja kot prepoznane destinacije. Vso zainteresirano javnost naprošamo k aktivnemu sodelovanju v procesu izvedbe aktivnosti.

Naravovarstvena akcija bo potekala na lokaciji Petinove jame v bližini doma na Osankarici, kjer se boodstranjevalo posekane smrečice in grmičevje.

S seboj imejte primerno nepremočljivo delovno opremo in obutev (škornje, pohodne čevlje, rokavice, lahko tudi  velike  sadjarske  škarje)  in  dobro  voljo,  za  prehrano  in  pijačo  bo  poskrbljeno.  Akcija  bo  trajala predvidoma do 14. ure.

Prosimo vas, da svojo prisotnost na prostovoljni akciji potrdite na elektronski naslov  sebastjan.struc@zrsvn.si
ali na tel. št. 041/731 976, 031/853 889, do petka, 9. novembra 2012.
 
Organizator akcije ne odgovarja za tveganja, ki nastanejo kot rezultat delovne aktivnosti. Več o varnosti pri delu v gozdu lahko najdete na spletni povezavi: http://www.zgs.gov.si/fileadmin/zgs/main/img/PDF/zgibanke/Knjige/Varnost_zdravje.pdf

Vse nadaljnje informacije o izvedbi selektivnega čiščenja in posameznih prostovoljnih akcijah zarasti bodo objavljene na internetnem naslovu http://www.wetman.si/.

Zaradi posledic nedavne ujme priporočamo, da izberete dostop Slovenska Bistrica - Veliko Tinje - Trije Kralji - Osankarica.

Ekipa projekta WETMAN

© PLANINSKA ZVEZA SLOVENIJE, 2020

Iskanje med novicami

Izprazni Iskanje
Prikaži vse zapise v arhivu
ZADNJE NOVICE
Planinska zveza Slovenije
Natura 2000