ponedeljek, 20. januar 2020
POIŠČI
Najdi nas na Facebooku

NOVICE  

četrtek, 28. marec 2013 ob 00:00, ogledov: 2547

Pomladno urejanje 2013

Avtor: Zdenka Mihelič
Mnoge države, med njimi tudi članice Evropske unije, že vrsto let pozivajo prebivalstvo k odgovornemu odnosu do narave in njenih bogastev. Vsak, še tako majhen prispevek, tudi posameznikov, lahko pripomore k ohranitvi naše neizmerne dobrine - čistega in zdravega okolja. Vabljena tudi planinska društva/klubi!
Pomemben prispevek k prizadevanjem je tudi naš skupni projekt Pomladansko urejanje in vzdrževanje čistega okolja, ki ga že vrsto let spodbuja in usklajuje Turistična zveza Slovenije.

Namen vseslovenske spomladanske akcije je urejati okolje, da bo privlačno tako za prebivalce kot za obiskovalce Slovenije, prispevati k ozaveščanju in s tem tudi h kakovosti življenja. Dejavnosti, ki so hkrati tudi uvod v projekt Moja dežela - lepa in gostoljubna, so usmerjene v urejanje bivalnega okolja, podeželja, nabrežij potokov, jezer, rek in morja, gozdnega prostora, okolice prometnih poti.

Predlagamo, da tudi vi organizirate akcije urejanja in čiščenja okolja, divjih odlagališč, odpadkov ... Občine, društva, podjetja, šole in krajevne skupnosti povabite, naj se udeležijo tudi letošnjih akcij in prispevajo k urejenemu, čistemu in prijaznemu okolju.

Ne čakajte, da vas bodo spodbudili drugi, bodite pobudnik in organizator vi!

V marcu in aprilu sta tudi svetovni dan voda (ki je bil 22. marec) in svetovni dan zemlje (22. april) in v tem obdobju tradicionalno potekajo tudi naše akcije čiščenja

Prosimo vas, da Turistično zvezo Slovenije obvestite o organiziranih akcijah (tudi če ste že imeli akcijo) prek elektronske najave akcije, ki se nahaja na http://ebm.si/p/cistilne/vnosakcije.php. Vaša najava se bo avtomatsko uvrstila v skupno tabelo vseh čistilnih akcij na  http://ebm.si/p/cistilne/.

Vse akcije želimo medijsko izpostaviti in ob zaključku akcije ugotoviti, kakšni so uspehi naših skupnih prizadevanj. Poročila o izvedenih akcijah (tudi te vam prilagamo) nam izpolnjene vrnite.

Hvala za ves vaš trud, energijo in aktivnosti, s katerimi skupaj ustvarjamo prijaznejšo in privlačnejšo turistično Slovenijo!

S spoštovanjem,
 
Peter Misja,
predsednik Turistične zveze Slovenije

TZS_pomladno_urejanje2013_partnerji_znaki
© PLANINSKA ZVEZA SLOVENIJE, 2020

Iskanje med novicami

Izprazni Iskanje
Prikaži vse zapise v arhivu
ZADNJE NOVICE
Planinska zveza Slovenije
Natura 2000