ponedeljek, 20. januar 2020
POIŠČI
Najdi nas na Facebooku

NOVICE  

četrtek, 9. maj 2013 ob 00:00, ogledov: 4062

Anketa o lepotah reliefnih oblik v slovenskem gorskem svetu

Avtor: Zdenka Mihelič
Kaj je lepo, kaj je lepše, kaj je najlepše? Odgovori na ta vprašanja so lahko zelo različni. Za nekoga je to neokrnjena narava, za drugega zloščen avtomobil na asfaltiranem parkirišču, za tretjega ... Nas zanima, kaj si mislite o naravi, kaj vas v njej privlači in kako jo vrednotite.
Slovenske pokrajine se zaradi različnih pokrajinskih sestavin, med katerimi je izjemno pomemben relief, že na prvi pogled med seboj zelo razlikujejo. Tudi zato se radi pohvalimo, kako pestra je Slovenija, mar ne? Reliefne oblike nas spremljajo na vsakem koraku, z najbolj raznovrstnimi pa se običajno srečujemo v gorskem svetu.

Na Geografskem inštitutu Antona Melika ZRC SAZU smo v okviru znanstvenoraziskovalnega dela pripravili anketo o lepotah reliefnih oblik. Njen namen je ugotoviti, kako ocenjujete lepoto različnih površinskih oblik ob pomoči fotografij.
Fotografije v anketi so sicer lepe, na marsikateri bi si lahko odpočili oči, a to za raziskavo ni pomembno. Dele nekaterih fotografij smo zato namenoma zameglili, saj želimo, da se osredotočite na točno določene dele pokrajine. Prosimo vas, da NE ocenjujete lepote fotografij, ampak izključno lepoto izbranih delov pokrajine!

Vaše sodelovanje v anketi je popolnoma zaupno in vam ne bo vzelo veliko časa. Predlagamo, da se kar takoj lotite 'dela'. Anketo najdete na spletnem naslovu anketa.zrc-sazu.si. Vaše odgovore pričakujemo vsaj do 20. maja 2013.

Za sodelovanje se vam vnaprej najlepše zahvaljujeva,
Bojan Erhartič in Aleš Smrekar

Še prošnja: Prosimo, da informacijo o anketi razširite med prijatelje, znance in kolege, saj nam boste tudi tako izdatno pomagali pri izvedbi naše raziskave. Z rezultati anketiranja se boste lahko seznanili tudi na spletnem naslovu Planinske zveze Slovenije, ki je podpornik akcije.

© PLANINSKA ZVEZA SLOVENIJE, 2020

Iskanje med novicami

Izprazni Iskanje
Prikaži vse zapise v arhivu
ZADNJE NOVICE
Planinska zveza Slovenije
Natura 2000