petek, 28. februar 2020
POIŠČI
Najdi nas na Facebooku

NOVICE  

četrtek, 23. maj 2013 ob 00:00, ogledov: 3251

7. Mednarodni festival alpskega cvetja, Bohinj 2013

Avtor: Zdenka Mihelič
Številne delavnice, kulturne prireditve, otroški pravljični vikend, mednarodna strokovna konferenca, domača tržnica, in vsakodnevni vodeni botanični izleti je samo nekaj utrinkov petega mednarodnega festivala alpskega cvetja, ki bo v Bohinju od 25. maja do 8. junija.
Festival, ki v prvi vrsti temelji na spoštovanju narave je v petih letih prerasel v mnogo več kot zgolj spoznavanje alpskega cvetja, vodenje botaničnih izletov ter razkrivanje skrivnih rastišč redkega alpskega cvetja. S soorganizacijo Triglavskega narodnega parka in vse bolj ključnega sodelovanja osnovne šole dr. Janeza Mencingerja, vrtca Bohinj in številnih lokalnih društev in organizacij je festival postal zanimiv za širšo skupino gostov, ki jih mogoče bolj kot cvetlice zanima aktivno in doživetij polno preživljanje časa v naravi.

V festivalskih dneh se bo zvrstila cela kopica kulturnih prireditev, povezanih s cvetličnimi temami - od likovnih razstav do glasbenih večerov. Strokovnjaki bodo imeli priložnost za posvetovanja o alpskih rastlinah, njihovemu spoznavanju, ohranjanju in pomenu. Zvrstile se bodo delavnice in predstavitve številnih področij in načinov, kako lahko samoniklo cvetje polepša in obogati naše življenje: od tečajev fotografije do kulinaričnih delavnic, od spoznavanja čebelarstva do likovnih tečajev. Pod vodstvom domačih vodnikov in botaničnih strokovnjakov bo vsak dan na voljo voden izlet, kjer boste lahko spoznali cvetlično bogastvo Bohinja in njegove okolice.

Častni pokrovitelj festivala je tudi letos predsednik RS Borut Pahor, ki se bo v času festivala udeležil nekaterih festivalskih dogodkov.

Več >>> PROGRAM festivala.

Vabljeni!

© PLANINSKA ZVEZA SLOVENIJE, 2020

Iskanje med novicami

Izprazni Iskanje
Prikaži vse zapise v arhivu
ZADNJE NOVICE
Planinska zveza Slovenije
Natura 2000