sobota, 11. julij 2020
POIŠČI
Najdi nas na Facebooku

NOVICE  

ponedeljek, 21. oktober 2013 ob 00:00, ogledov: 2704

EU strategiji za alpsko regijo naproti

Avtor: Zdenka Mihelič
Predsedstvo in generalni sekretar Alpske konvencije so danes prisostvovali podpisu politične deklaracije, ki so jo podpisali predstavniki alpskih regij in držav.
Predsedstvo in generalni sekretar Alpske konvencije so danes prisostvovali podpisu politične deklaracije, ki so jo podpisali predstavniki alpskih regij in držav in v kateri so prosili za izdelavo EU strategije za alpsko regijo. »Prepričan sem, da bi bila lahko EU strategija pomembno orodje za zagotavljanje teritorialne kohezije in trajnostnega razvoja v alpski regiji. Čestitati želim francoski vladi, še posebej ministru Repentinu za vodilno vlogo v tem procesu,« pravi
generalni sekretar Reiterer.

Alpska konvencija ima 20 let skupnih izkušenj ukvarjanja z najpomembnejšimi področji v regiji, kot so: promet, kmetijstvo, energija, podnebne spremembe, zaščita narave, naravne nesreče, trajnostni turizem itd. »Kot generalni sekretar z veseljem omogočam izmenjavo teh izkušenj,« pravi Reiterer.

Na območju Alpske konvencije živi 14 milijonov prebivalcev v preko 50 regionalnih subjektih in preko 5.000 občinah. Alpe so habitat tisočerim vrstam, kar ji opredeljuje kot drugi najpomembnejši biodiverzitetni habitat v Evropi. Izjemnega pomena je zagotoviti trajnostni razvoj te regije.

»Moja velika želja je, da bo EU sposobna oblikovati takšno Strategijo za alpsko območje skozi odprt, konstruktiven in transparenten dialog z vsemi pomembnimi deležniki z namenom zagotavljanja svetle in produktivne prihodnosti za vse nas in za prihajajoče generacije,«
zaključuje Reiterer.

Vir: Alpska konvencija
© PLANINSKA ZVEZA SLOVENIJE, 2020

Iskanje med novicami

Izprazni Iskanje
Prikaži vse zapise v arhivu
ZADNJE NOVICE
Planinska zveza Slovenije
Natura 2000

NAPAKA: ne najdem RSS datoteke...