sobota, 11. julij 2020
POIŠČI
Najdi nas na Facebooku

NOVICE  

petek, 25. oktober 2013 ob 00:00, ogledov: 3065

Priznanja KVGN PZS za leto 2013 - razpis

Avtor: Zdenka Mihelič
V skladu s Pravilnikom o priznanjih Komisije za varstvo gorske narave PZS objavlja KVGN PZS RAZPIS ZA ZBIRANJE PREDLOGOV PRIZNANJ KVGN PZS ZA LETO 2013
V skladu s Pravilnikom o priznanjih Komisije za varstvo gorske narave PZS objavlja KVGN PZS
RAZPIS ZA ZBIRANJE PREDLOGOV PRIZNANJ KVGN PZS ZA LETO 2013

1.
Razpisujemo zbiranje predlogov za podelitev naslednjih priznaj KVGN PZS:
-          Bronasto priznanje dr. Angele Piskernik
-          Srebrno priznanje dr. Angele Piskernik
-          Zlato priznanje dr. Angele Piskernik
-          Diploma dr. Angele Piskernik

2.
Bronasto priznanja dr. Angele Piskernik  lahko dobi gorski stražar, varuh gorske narave, ki je opravil ustrezno usposabljanje za gorskega stražarja ali varuha gorske narave in vsaj 5 let aktivno dela v odseku za varstvo narave v PD ali odboru za varstvo gorske narave pri MDO PD, se udeležuje licenčnih izpopolnjevanj in sodeluje na naravovarstvenih akcijah. Izjemoma ga lahko dobi tudi drug posameznik, odsek za varstvo narave v planinskem društvu ali odbor za varstvo gorske narave pri MDO PD, ki več let zapored vzorno skrbi za varovanje in ohranjanje gorske narave

3.
Srebrno priznanja dr. Angele Piskernik  lahko dobi gorski stražar ali varuh gorske narave, ki je opravil ustrezno usposabljanje za gorskega stražarja ali varuha gorske narave in vsaj 10 let aktivno dela v odseku za varstvo narave v PD ali odboru za varstvo gorske narave pri MDO PD, se redno udeležuje licenčnih izpopolnjevanj in sodeluje na naravovarstvenih akcijah.
Izjemoma ga lahko dobi tudi drug posameznik, odsek za varstvo narave v PD ali odbor za varstvo gorske narave pri MDO PD, ki več let zapored vzorno skrbi za varovanje in ohranjanje gorske narave.

4.
Zlato priznanje dr. Angele Piskernik lahko dobi gorski stražar ali varuh gorske narave, ki je opravil ustrezno usposabljanje za gorskega stražarja ali varuha gorske narave in vsaj 15 let aktivno dela v odseku za varstvo narave ali odboru za varstvo gorske narave pri MDO PD, se redno udeležuje licenčnih izpopolnjevanj in sodeluje na naravovarstvenih akcijah.
Izjemoma ga lahko dobi tudi posameznik, odsek za varstvo narave pri PD ali odbor za varstvo gorske narave pri MDO PD, ki več let zapored vzorno skrbi za varovanje in ohranjanje gorske narave.

5.
Diploma dr. Angele Piskernik se praviloma podeljuje gorskemu stražarju ali varuhu gorske narave za njegovo življenjsko delo na področju varovanja in ohranjanja gorske narave.
Diplomo dr. Angele Piskernik lahko dobi gorski stražar ali varuh gorske narave, ki je uspešno opravil usposabljanje za gorskega stražarja ali varuha gorske narave in najmanj 20 let dela na področju varstva gorske narave.
Pogoj za pridobitev tega priznanja je, da je že dobitnik vseh priznanj dr. Angele Piskernik.

6.
Predloge za priznanje je potrebno poslati  na predpisanem obrazcu, ki je priloga tega razpisa  v dveh izvodih Odboru za varstvo gorske narave pri MDO PD do 1. 12. 2013, ta pa ga z mnenjem posreduje KVGN PZS do 15. 12. 2013.
Predlogov, ki bodo prispeli po razpisanem roku, KVGN PZS ne bo obravnavala in upoštevala.

7.
KVGN PZS bo obravnavala prispele predloge na svoji seji. Nepopolni predlogi bodo pozvani k dopolnitvi. Sklep o podelitvi priznanj bo sprejela KVGN PZS. Priznanja bodo  podeljena na Zboru delegatov Komisije za varstvo gorske narave PZS, ki bo predvidoma 22. 2. 2014.

Načelnica KVGN PZS
Irena Mrak l. r.

Priloga:
Predpisan obrazec za priznanja: DOC word (29,50 KB), PDF pdf (49,54 KB)

© PLANINSKA ZVEZA SLOVENIJE, 2020

Iskanje med novicami

Izprazni Iskanje
Prikaži vse zapise v arhivu
ZADNJE NOVICE
Planinska zveza Slovenije
Natura 2000

NAPAKA: ne najdem RSS datoteke...