petek, 5. junij 2020
POIŠČI
Najdi nas na Facebooku

NOVICE  

petek, 10. januar 2014 ob 00:00, ogledov: 5553

Simona Vrevc namestnica generalnega sekretarja Alpske konvencije

Avtor: Zdenka Mihelič
Z novim letom 2014 je Slovenka Simona Vrevc prevzela funkcijo namestnice generalnega sekretarja pri Stalnem sekretariatu Alpske konvencije.
Simona Vrevc, foto osebni arhivŠestinštiridesetletna diplomirana inženirka kmetijstva iz Slovenije bo s svojimi dolgoletnimi delovnimi izkušnjami na mednarodnem področju, zlasti evropskih zadev ter vsebin, pomembno prispevala k delu Stalnega sekretariata Alpske konvencije.

»Zelo sem vesel, da lahko pozdravim svojo novo namestnico v timu,« pravi generalni sekretar Reiterer. »Prepričan sem, da bo s svojo energijo, znanje in entuziazmom pomembno prispevala k izvajanju Alpske konvencije in njenih protokolov, ki se obravnavajo v okviru Alpske konvencije, obogatila Stalni sekretariat in prispevala k promociji.«

Simona Vrevc je svojo profesionalno kariero začela na Biotehniški fakulteti Univerze v Ljubljani, kjer je po zaključenem študiju delala na področju namakanja in melioracij. Poklicno kariero je nadaljevala na Službi Vlade za Evropske zadeve, kjer je bila vključena v pred-pristopna pogajanja Republike Slovenije za vstop v Evropsko unijo na področju kmetijstva, ribištva in varne hrane. Z delom na področju EU zadev je nadaljevala tudi po vstopu Slovenije v EU, ko se je zaposlila na Ministrstvu za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano. V času predsedovanje Slovenije Svetu EU je bila zadolžena za koordinacijo priprav zasedanj Sveta za kmetijstvo in ribištvo ter Posebnega odbora za kmetijstvo na Stalnem predstavništvu Republike Slovenije v Bruslju. Po predsedovanju se je vrnila na Ministrstvo za kmetijstvo,
gozdarstvo in prehrano, kjer je bila namestnica generalnega direktorja na direktoratu za kmetijstvo. Od januarja 2011 naprej pa je vodila Službo za EU koordinacijo in mednarodne zadeve. Vsebinsko je bilo njeno delo osredotočeno na oblikovanje in izvedbo politik, zlasti na področju kmetijstva in razvoja podeželja s pomembnim poudarkom na trajnostnih vidikih razvoja.

Simona Vrevc je poročena, mati treh otrok in navdušena planinka.

Alpska konvencija je sporazum med osmimi alpskimi državami (Avstrija, Nemčijo, Francijo, Italijo, Lihtensteinom,
Monakom, Švico in Slovenijo) ter Evropsko unijo, katerega cilj je spodbujanje varovanja Alp in njihovega trajnostnega razvoja. Alpska konvencija je v svetovnem merilu prva pravno zavezujoča mednarodna pogodba za varstvo gorske regije. Prvičje bilo transnacionalno gorsko območje opredeljeno kot funkcionalna geografska enota ter kot kulturni in gospodarski prostor, ki se sooča s skupnimi izzivi. Za obdobju 2013 - 2014 bo Italija od Švice prevzela predsedovanje Alpski konvenciji.

Stalni sekretariat Alpske konvencije
© PLANINSKA ZVEZA SLOVENIJE, 2020

Iskanje med novicami

Izprazni Iskanje
Prikaži vse zapise v arhivu
ZADNJE NOVICE
Planinska zveza Slovenije
Natura 2000

NAPAKA: ne najdem RSS datoteke...