sobota, 6. junij 2020
POIŠČI
Najdi nas na Facebooku

NOVICE  

nedelja, 2. marec 2014 ob 00:00, ogledov: 5217

Irena Mrak ponovno izvoljena za načelnico Komisije za varstvo gorske narave PZS

Avtor: Zdenka Mihelič
V soboto, 22. februarja 2014, je v Izobraževalnem centru za zaščito in reševanje na Igu potekal redni letni Zbor delegatov komisije za varstvo gorske narave. Na zboru je bilo prisotnih 27 od 36 delegatov, poleg njih pa so se ga udeležili tudi ostali varuhi gorske narave in gorski stražarji.
V imenu predsedstva PZS je prisotne pozdravil podpredsednik PZS Miro Eržen, od gostov pa je bil na zboru prisoten tudi načelnik Komisije za planinske poti PZS Igor Mlakar, ki se je zavzel tudi za nadaljnje dobro sodelovanje med komisijama.

Po uvodnem predavanju Aleša Zdešarja z naslovom Geologija gorskega sveta je sledil uradni del zbora, v katerem so delegati potrdili poročilo o delu in finančno Načelnica KVGN PZS Irena Mrak, foto Klemen Petekporočilo komisije za leto 2013, ter potrdili nov pravilnik komisije. Sledile so volitve organov komisije za obdobje 2014-2018. Za načelnico je bila ponovno izvoljena dozdajšnja načelnica Irena Mrak (na sliki desno) - PD Križe, za člane komisije pa so bili izvoljeni: Marjana Denša - PD Nazarje, Janez Bizjak - PD Dovje Mojstrana, Albin Žnidarčič - PD Sežana, Marija Bašelj - PD Škofja Loka, Iztok Trobiš - PD Grmada Celje, Darko Lorenčič - PD Paloma, Tina Leskošek - PD Rašica in Marjeta Keršič Svetel - PD RTV Ljubljana. Načelnica Irena Mrak se je v imenu vseh zahvalila za zaupanje in v nadaljevanju predstavila program dela komisije za letošnje leto. Sledila je podelitev priznanj Dr. Angele Piskernik. Bronasta priznanja so prejeli: Dremelj Sonja - PD Integral, Sonja Starešinič - PD Črnomelj, Stanislava Panjan - PD Metlika, Antonija Stankovič - PD Metlika, Čandek Branko - PD Sežana, Marija Bašelj - PD Škofja Loka, srebrno priznanje pa je prejela Danica Padjan - PD Vrelec-Rogaška.

Ob koncu je delovna predsednica zbora Marjeta Keršič Svetel vse prisotne povabila k sodelovanju pri delu KVGN, ki ga bo ob napovedanem spreminjanju zakonodaje na različnih področjih veliko, obenem pa se je prisotnim zahvalila za sodelovanju na zboru.

Besedilo in foto Klemen Petek

© PLANINSKA ZVEZA SLOVENIJE, 2020

Iskanje med novicami

Izprazni Iskanje
Prikaži vse zapise v arhivu
ZADNJE NOVICE
Planinska zveza Slovenije
Natura 2000

NAPAKA: ne najdem RSS datoteke...