torek, 18. februar 2020
POIŠČI
Najdi nas na Facebooku

NOVICE  

četrtek, 22. maj 2014 ob 00:00, ogledov: 9630

Vozni redi v Alpah 2014

Avtor: Zdenka Mihelič
Že šesto leto zapored je CIPRA Slovenija, društvo za varstvo Alp, s partnerji izdala knjižico Vozni redi v Alpah. Knjižica je tudi letos doživela nadgradnjo - vsebuje namreč še 6 novih linij doma in v tujini, tako da se zdaj ponaša s 37 linijami avtobusov, vlakov, žičnic in ladje po slovenskih Alpah in v Avstriji. Naklada 4.000 izvodov.
Projekt se lahko poleg vsebinskega vidika, ki spodbuja uporabo javnega potniškega prometa, pohvali tudi s tem, da združuje interese 18 lokalnih turističnih organizacij in drugih partnerjev. Samoiniciativno se namreč zadnjih šest let združimo deležniki, ki prepoznavamo pomen trajnostne mobilnosti v občutljivem alpskem prostoru. Letos smo združili moči CIPRA Slovenija, Stalni Sekretariat Alpske konvencije, Planinska zveza Slovenije, Center Rinka, Javna agencija SPIRIT Slovenija, Javni zavod SPOTUR Slovenj Gradec, Kärnten Bus GmbH, LTO Bovec, LTO Kranjska Gora, LTO Sotočje, Občina Tržič - TPIC Tržič, TIC Jezersko, TIC Radovljica, Triglavski narodni park, Turizem Bled, Turizem Bohinj, Zavod za turizem in šport v občini Kamnik, Zavod za turizem Preddvor.

Državni ukrepi se žal odvijajo prepočasi, zato ustvarjamo lastno bazo voznih redov, zbranih na enem mestu, in tako prispevamo k večji praktičnosti uporabe javnega prometa in posledično zmanjševanju osebnega prometa. S priročno knjižico povečujemo uporabo javnega potniškega prometa predvsem med turisti, saj smo letos že tretjič izdali tudi tiskano angleško verzijo. Želimo pa si, da bi knjižico uporabljalo tudi več domačinov, slovenskih obiskovalcev in planincev.

Knjižici bostaa na voljo pri vseh partnerskih organizacijah, tudi na PZS in v planinskih kočah na tem območju,
prenesete pa si ju lahko tudi tud z naše spletne strani:

Vozni_redi_v_Alpah2014_naslovnica Timetables_in_the_Alps2014_naslovnica

PDF Vozni redi v Alpah 2014 (1,02 MB)

PDF Timetables in the Alps 2014 (1,03 MB)

© PLANINSKA ZVEZA SLOVENIJE, 2020

Iskanje med novicami

Izprazni Iskanje
Prikaži vse zapise v arhivu
ZADNJE NOVICE
Planinska zveza Slovenije
Natura 2000