torek, 18. februar 2020
POIŠČI
Najdi nas na Facebooku

NOVICE  

sreda, 4. junij 2014 ob 00:00, ogledov: 4219

Drugi del XII. usposabljanja za varuhe gorske narave

Avtor: Zdenka Mihelič
V soboto, 31. maja, smo začeli z drugim delom usposabljanja za pridobitev strokovnega naziva Varuh gorske narave. Tokrat smo se zbrali na Kranjskem Raku. Skupaj smo odpeljali na planino Kisovec, kjer smo takoj začeli s predavanji.
Predavanja je vodil Borut Peršolja. Kot dober poznavalec Velike in Male planine nam je povedal veliko zanimivega o življenju včasih in danes, pa tudi mimo Jage babe in divjih mož nismo mogli.

Po kosilu smo prisluhnili geologu Alešu Zdešarju, ki je s svojim predavanjem spet potrdil rek, da z dobrim predavateljem tudi kamen oživi.

Zatem smo prisluhnili Marjeti Keršič Svetel, ki nam je najprej predavala temi Planinstvo kot doživljanje narave in Natura 2000, po večerji pa je povedala nekaj o metodi dela na tečaju, načinu opravljanja izpita, načinu izdelave seminarske naloge.

V nedeljo smo najprej prisluhnili predavanju Marka Simića, in sicer o Varstvu podzemskih jam, Marjeta K. Svetel nam je predavala o Kulturni krajini, za tem pa še Bojan Pollak o Organizaciji planinstva ter Načrtovanju, izvedbi in analizi akcij. Za konec smo si ogledali še fotografije Velike planine v različnih letnih časih, ki jih je Bojan Pollak pospremil z zelo zanimivim komentarjem.

Lahko rečemo, da so bila predavanja na Mali planini zelo zanimiva in poučna. Usvojili smo mnogo novih znanj, za kar se najlepše zahvaljujemo vsem predavateljem.

V zgodnjih popoldanskih urah smo naše druženje zaključili. Da smo dobro jedli in spali so poskrbeli v Domžalskem domu na Mali planini, za kar se jim najlepše zahvaljujemo.

Marta Bašelj

-----------------------------------------------
Povezana novica:
- Prvi del XII. usposabljanja za varuhe gorske narave


Fotogalerija

 Foto Marta Bašelj

 Foto Marta Bašelj1 / 5

 Foto Marta Bašelj2 / 5

 Foto Marta Bašelj3 / 5

 Foto Marta Bašelj4 / 5

 Foto Marta Bašelj5 / 5

 
© PLANINSKA ZVEZA SLOVENIJE, 2020

Iskanje med novicami

Izprazni Iskanje
Prikaži vse zapise v arhivu
ZADNJE NOVICE
Planinska zveza Slovenije
Natura 2000