petek, 28. februar 2020
POIŠČI
Najdi nas na Facebooku

NOVICE  

petek, 10. oktober 2014 ob 00:00, ogledov: 3602

Očistimo gore in planine

Avtor: Matej Ogorevc
V že peti vseslovenski ekološki akciji Očistimo gore in planine, Zavarovalnica Triglav skupaj s Planinsko zvezo Slovenije spodbuja ljubezen in spoštovanje do narave in obenem poudarja načelo odgovornega ravnanja do okolja, planinarjenja in odkrivanja lepot naših gora.
Ob zaključku letošnje akcije bo Planisnka zveza slovenije predstavila novo aplikacijo za načrtovanje planinskih izletov, pohodov in tur.
Vabimo vas, da se nam sami, z vašo ekipo ali družino pridružite v soboto, 11. oktobra 2014, ob 9. uri na terasi Športnega centra Triglav Pokljuka na Rudnem polju, kjer vas bomo opremili s simbolom akcije - z biorazgradljivo vrečko za pobiranje odpadkov ter majico Očistimo gore in planine. Nato se bomo skupaj podali na različne lokacije, kjer bomo pred zimskim spanjem pokljuško planoto očistili odpadkov.

Najmlajše obiskovalce bo vseskozi spodbujal in zabaval Kuža Pazi, maskota Zavarovalnice Triglav, ki bo s pomočjo igre Gregorjev geolov - "Z Gregorjem gor, z zakladom dol" iskal skriti zaklad. Za nagrade bo poskrbela ekipa Očistimo gore, za »sladki zaklad« pa oskrbniki koč, ki se bodo s svojim »štrudlom« potegovali za laskavi naziv najboljšega.

Ob zaključku akcije bo predstavljena novo aplikacijo, s katero si lahko olajšate načrtovanje planinskih tur. Pri nastajanju nove aplikacije je aktivno sodelovala tudi Planinska zveza Slovenije. Aplikacija bazira na katastru planinskih poti PZS, ki je nastajal več let in je rezultat natančnih terenskih meritev vrste markacistov in ostalih strokovnih kadrov PZS. Aplikacija je gotovo eden izmed najnatančnejših virov informacij o planinskih poteh v Sloveniji.

Poskrbljeno bo za topel obrok in čaj. Prosimo vas, da nam svojo udeležbo potrdite najkasneje do ponedeljka, 8. oktobra 2014, do 12. ure, na e-naslov ocistimo.gore@triglav.si.

Se vidimo na Pokljuki,
ekipa Očistimo gore

 

© PLANINSKA ZVEZA SLOVENIJE, 2020

Iskanje med novicami

Izprazni Iskanje
Prikaži vse zapise v arhivu
ZADNJE NOVICE
Planinska zveza Slovenije
Natura 2000