petek, 28. februar 2020
POIŠČI
Najdi nas na Facebooku

NOVICE  

sobota, 4. oktober 2014 ob 00:00, ogledov: 3901

Že 12. generacija Varuhov gorske narave

Avtor: Matej Ogorevc
Zaključek 12. usposabljanja za varuhe gorske narave smo organizirali v nedeljo, 28. septembra 2014 na Zelenici. Od prijavljenih 21 kandidatov jih je 15 usposabljanje uspešno zaključilo, dve sta odstopili že med tečajem, štirje pa niso oddali seminarske naloge, kar pa upamo, da bodo naredili v prihodnjem letu.
Zbrali smo se na Ljubelju. Kljub meglenemu vremenu, smo se dobre volje podali na pot, skupaj z Jankom Megličem, starosto varovanja gorske narave, za katerega bi lahko rekli, da pozna vsako rožico na tem področju. Ko smo prišli do koče na Zelenici, smo se najprej okrepčali ter spili čaj ali kavo, nakar smo prisluhnili Jankovemu kratkemu predavanju, ki nam je s številnimi fotografijami pokazal še marsikaj, kar zaradi letnega časa v naravi žal nismo mogli več videti.
 
Po obilnem kosilu nas je čakalo tisto, za kar smo tudi prišli na Zelenico - podelitev diplom novim Varuhom gorske narave. Z nekaj besedami sta nove varuhe gorske narave pozdravila Darko Lorenčič, namestnik načelnice Komisije za varstvo gorske narave PZS in Marjeta K. Svetel, vodja tečaja.
 
Letošnjo organizacijo zaključka sta prevzela Uroš Ribič in Uroš Ahačič, sicer člana PD Tržič, za kar se jima najlepše zahvaljujemo. Prav lepa hvala tudi ekipi doma na Zelenici za prijazno postrežbo in zelo okusno hrano.

Vsem novim varuhom gorske narave iskreno čestitamo in upamo, da bodo novo pridobljena znanja koristno uporabljali in predajali stalim obiskovalcem (ne le gorske) narave. 
 
Marta Bašelj

kvgn_pzs_tecaj_vgn_2014_zakljucek_foto_marta_baselj2

kvgn_pzs_tecaj_vgn_2014_zakljucek_foto_marta_baselj1
 
© PLANINSKA ZVEZA SLOVENIJE, 2020

Iskanje med novicami

Izprazni Iskanje
Prikaži vse zapise v arhivu
ZADNJE NOVICE
Planinska zveza Slovenije
Natura 2000