petek, 28. februar 2020
POIŠČI
Najdi nas na Facebooku

NOVICE  

petek, 14. november 2014 ob 00:00, ogledov: 1904

Redni letni zbor gorskih stražarjev in varuhov gorske narave MDO PD Dolenjske in Bele krajine

Avtor: Matej Ogorevc
Odbor za varstvo gorske narave pri MDO Dolenjske in Bele krajine je v petek, 7.11. 2014 izvedel svoj redni letni zbor v Osnovni šoli Bršljin v Novem mestu. Tokrat je bil gostitelj odsek za varstvo narave Pohodniškega društva Novo mesto. Na zboru je bilo prisotnih kar 45 udeležencev iz 8 planinskih društev, od tega kar 5 predsednikov društev in predsednik MDO PD.
Začel se je s strokovnim predavanjem »Geologija gora« Roka Brajkoviča, nato pa še zanimivim predavanjem »Pojav podzemnih voda« predavateljice dr. Nine Rman. Sledila je predstavitev Pohodniškega društva, ki jo je pripravil njen predsednik Tone Markovič.

Uradni del zbora je začela vodja odbora za varstvo gorske narave MDO Dolenjske in Bele krajine Rozalija Skobe s poročilom o delu odbora v letu 2014. Bilo je uspešno, saj so bile izvedene vse akcije. Nekaj akcij je bilo vključenih tudi še med letom. Vseh akcij se je udeležilo veliko število GS in VGN. Sledila so poročila načelnikov odsekov za varstvo narave v PD. V nekaterih društvih je bilo naravovarstveno delo bogato in odmevno.

Sprejeli smo tudi načrt dela za leto 2015 in izvolili delegata za Zbor KVGN.

Zbor je bil zaključen ob bogato obloženi mizi, ki so jo pripravili GS Pohodniškega društva, sproščenem klepetu in načrtovanju dela za naslednje leto.

Rozalija Skobe

© PLANINSKA ZVEZA SLOVENIJE, 2020

Iskanje med novicami

Izprazni Iskanje
Prikaži vse zapise v arhivu
ZADNJE NOVICE
Planinska zveza Slovenije
Natura 2000