torek, 18. februar 2020
POIŠČI
Najdi nas na Facebooku

NOVICE  

četrtek, 29. januar 2015 ob 00:00, ogledov: 3144

Triglavski narodni park zmagal na tekmah nadzornikov v alpskih parkih

Avtor: Matej Ogorevc
Nadzorniki in uslužbenci Triglavskega narodnega parka so se 23. in 24. januarja 2015 v St. Jakobu v Narodnem parku Visoke Ture udeležili že 20. tradicionalnega srečanja in tekmovanja za Memorial Danilo Re.
V okviru srečanja sta bila tudi redna skupščina zveze parkov v Alpah (ALPARC) in strokovni seminar o povratku velikih zveri v Alpe. Triglavski narodni park v tujini in še posebej v alpskem prostoru predstavlja zgleden primer upravljanja zavarovanega območja. Generalni sekretar Alpske konvencije Markus Reiterer je posebej poudaril odličen pomen in vlogo TNP pri izvajanju Alpske konvencije.
 
V tekmovalnem delu srečanja so se odlično odrezali nadzorniki TNP. V ekipnem tekmovanju 35 ekip z vsega alpske prostora, ki obsega športne discipline turno smučarskega vzpona, veleslaloma, smučarskega teka in streljanja, je ekipa TNP zmagala oziroma delila prvo mesto skupaj z Narodnim parkom Berchtesgaden iz Nemčije. To je že tretja zmaga TNP v zadnjih petih letih. Med posamezniki velja omeniti prvo mesto Toneta Štularja v streljanju in drugo mesto Dušana Podlogarja v smučarskem teku, med dekleti pa je Alenka Hace zmagala v streljanju.
 
Sporočilo je objavljeno tudi na spletni strani TNP
 
Javni zavod Triglavski narodni park
© PLANINSKA ZVEZA SLOVENIJE, 2020

Iskanje med novicami

Izprazni Iskanje
Prikaži vse zapise v arhivu
ZADNJE NOVICE
Planinska zveza Slovenije
Natura 2000