petek, 28. februar 2020
POIŠČI
Najdi nas na Facebooku

NOVICE  

četrtek, 5. marec 2015 ob 00:00, ogledov: 3443

Sedmi tečaj za gorske stražarje pri MDO PD Dolenjske in Bele krajine

Planinsko društvo Krka Novo mesto | 
Avtor: Manca Ogrin
Pri Meddruštvenem odboru planinskih društev Dolenjske in Bele krajine so 28. februarja že sedmič izvedli tečaj za gorske stražarje, ki se ga je udeležilo 18 planincev iz osmih planinskih društev.
Že sedmič smo izvedli tečaj za gorske stražarje pri MDO PD Dolenjske in Bele krajine. Pod vodstvom vodje odbora za varstvo gorske narave Rozi Skobe je potekal v soboto, 28. februarja 2015, v prostorih PD Krka Novo mesto. Predavatelja sta bila tudi tokrat prof. Jože Perše in prof. Dušan Klenovšek. Usposabljanja se je udeležilo 17 planincev in planink iz 7 planinskih društev našega MDO PD Dolenjske in Bele krajine in ena udeleženka iz PD Trbovlje.

Tudi letos so se ga udeležili nekateri društveni delavci; predsednik, podpredsednik, tajnica društva. Tako uresničujemo cilj, da v UO PD delujejo naravovarstveno izobraženi planinci. Želimo pa pritegniti tudi še več vodnikov, saj bi jim znanje, pridobljeno na tem izobraževanju, pomagalo popestriti planinske pohode v gore in jih obogatiti z naravovarstvenimi vsebinami.

tecaj_za_gorske_strazarje_1_foto_rozi_skobe
Sedmi tečaj za gorske stražarje pri MDO PD Dolenjske in Bele krajine (foto Rozi Skobe)

Drugi del in zaključek tečaja, ki bo potekal na strokovno vodeni naravovarstveni ekskurziji na Lovrenška jezera, bo 20. junija 2015. Na zaključku ekskurzije bodo udeleženci prejeli  značke in izkaznice za gorske stražarje.

Rozi Skobe
© PLANINSKA ZVEZA SLOVENIJE, 2020

Iskanje med novicami

Izprazni Iskanje
Prikaži vse zapise v arhivu
ZADNJE NOVICE
Planinska zveza Slovenije
Natura 2000