petek, 28. februar 2020
POIŠČI
Najdi nas na Facebooku

NOVICE  

četrtek, 12. marec 2015 ob 00:00, ogledov: 2447

Krovni pogled na EU okoljsko pravo (vabilo na predavanje)

Avtor: Manca Ogrin
Plan B za Slovenijo in Mreža za prostor organizirata predavanje prof. Jana H. Jansa, avtorja vodilne monografije o okoljskem pravu v Evropski uniji, o evropskem okoljskem pravu za nevladne organizacije. Predavanje bo 16. 3. 2015 ob 16. uri v Okoljskem centru na Trubarjevi 50 v Ljubljani, obvezne so prijave.
Plan B za Slovenijo in Mreža za prostor organizirata predavanje o evropskem okoljskem pravu za nevladne organizacije, ki se ukvarjajo z varstvom okolja in urejanjem prostora.

Predavanje Krovni pogled na EU okoljsko pravo, bo v ponedeljek, 16. marca 2015, ob 16. uri, predvidoma v Okoljskem centru na Trubarjevi 50 v Ljubljani (v primeru večjega interesa obvestimo o spremenjeni lokaciji).

Varstvo okolja predstavlja polovico regulative na ravni Evropske unije, ki se deloma uporablja neposredno (uredbe), deloma pa so ga države dožne spoštovati tako, da ga prenesejo v svoj pravni red. Zato se z varstvom okolja ni možno ukvarjati brez poznavanja pravne ureditve tega področja na ravni EU.

Čeprav EU s svojimi predpisi ne posega neposredno na področje urejanje prostora, pa obsežen korpus okoljevarstvene ureditve vpliva na konkretno urejanje prostora, zato je poznavanje in razumevanje ureditve tega področja nadvse pomembno tudi za tiste, ki se ukvarjajo z urejanjem prostora. Predavanje je zato namenjeno predstavitvi širšega in kritičnega pogleda na EU okoljsko pravo, njegove uporabnosti in možnosti nevladnih organizacij za njegovo uveljavljanje.

Predavatelj prof. Jan H. Jans je med drugim avtor vodilne monografije na to temo European Environmental Law. Predavanje bo potekalo v angleškem jeziku.

Število udeležencev delavnice je omejeno, zato je obvezna prijava. Prijave zbiramo do srede, 11. 3. 2015, na pic@pic.si.
© PLANINSKA ZVEZA SLOVENIJE, 2020

Iskanje med novicami

Izprazni Iskanje
Prikaži vse zapise v arhivu
ZADNJE NOVICE
Planinska zveza Slovenije
Natura 2000